З Новим 2015

Сердечно вітаємо Вас з Новим 2015-им роком та радісним і світлим святом – Різдвом Христовим! У це світле свято бажаємо Вам миру і спокою в кожному домі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, побільше радості, міцного здоров’я та всіх благ!

Нехай справдяться усі очікування і збудуться найзаповітніші мрії! Нехай горе і нещастя обходять стороною Ваш дім! Бажаємо, щоб Новий Рік пройшов під знаком миру і добра, любові та поваги, щоб став роком чистих помислів і добрих справ! Нехай він стане для Вас і ваших рідних роком добрих перемін, а для України — роком зміцнення і утвердження держав­ності, соціально-економічного зростання, духовного оновлення та процвітання!

З повагою «КСК Торнадо»

Жеребець з України перемагає на 70-денному іспиті у Німеччині

З 15.08 по 23.10 2014 в Німеччині на бранденбурзькому кінному заводі в Нойштадті/Доссе відбувся 70-денний іспит жеребців. У ньому брали участь 23 жеребців. Один з яких був і з України, а саме – з кінно-спортивного клубу «Торнадо». Називається він My Blue Pleasure D’Ive Z. Чотирьохрічний жеребець є сином Mr. Blue-For Pleasure-Chin Chin, а виростила його Ізабелла Екгаут.

Атестація в Нойштадт/Доссе тривала 70 днів і складалася з двох фаз – тренінгу та заключного іспиту. Усі 23 жеребці, що брали участь у випробуваннях, пройшли усі тести. А наш жеребець My Blue Pleasure D’Ive Z у підсумку посів перше місце, отримавши найвищу кінцеву оцінку – 8,27. Також варто відзначити і найвищу оцінку під час подолання перешкод – 8,81, що свідчить про те, що він на даний час є найкращим конкурним жеребцем.

Київщина – місце, де мрії стають реальністю

Конкур – найбільш популярний і цікавий вид кінного спорту, в якому вершник проходить маршрут, долаючи перешкоди. З 26 по 28 вересня у селі Круглик Київської області відбувся 4-ий етап Всекураїнських змагань з подолання перешкод «Відкритий кубок Flying Horse Cup».

Сюди помірятися вправністю та вміннями приїхали десятки вершників з усіх куточків нашої мальовничої України. Вже вкотре Київщина щиро вітає у себе в гостях і наших спортсменів.

Змагання тривали 3 дні. І що цікаво, кожен день приносив нам найвищі місця на п’єдесталі. Так, зокрема, наш талановитий вершник Вощакін Володимир отримав два перших місця на Ідальго, подолавши маршрут з перешкодами 90 та 100 см, а також два перших місця на Олівендрі на маршрутах з перешкодами 120 см. Щиро вітаємо Володимира із цим успіхом і бажаємо, щоб і в майбутньому він і усі наші вершники КСК «Торнадо» повертались із найвищими нагородами.

Змагання у Жашкові 22-24 березня

Неодноразові змагання проводилися цими днями в Жашківському кінно-спортивному комплексі. Змагання проходило 22-24 березня. Cпортсмени приїхали, щоб позмагатися за звання кращого.

Протягом трьох днів вони вигравали чудові призи, проявяли свої вміння та здібності їзди верхи і просто чудово проводили час у колі любителів кінного спорту.

Вершники КСК «Торнадо» проявили неабиякі вміння і досягнення у кінному спорті. Панькуш Іван на коні Корсар здобув перше місце на маршруті 25 А 90 см. з перестрибуванням. Переможцем також стала Кретова Олена на коні Корсар,1-ше місце, маршрут 8А.

соrsar

Відкрита першість з кінного спорту Львівської обласної ради ФСТ «Україна»

15-17 березня 2013 р. у Львові на території КСБ «Буревісник» проводилися змагання, присвячені пам’яті Б.А. Трутнєва Спортсмени КСК «Торнадо» також були активними учасниками цих змагань. Протягом трьох днів вони проявляли свої вміння їзди верхи.

Кретова Олена на коні Корсар здобула перше місце у маршруті до 110 см. Спортсменка також на цьому коні отримала перемогу – ІІІ місце на маршруті до 120 см.Змагання були досить захоплюючі та цікаві. Спортсмени мали неодноразову можливість не тільки позмагатися за перемогу, але й набратися цінного досвіду у конкурі.

????????????????????????????????????

Змагання у Рівному КСК „Патріот“

З 1 по 3 березня 2013 року у м. Рівне на території кінно – спортивного клубу «Патріот» проводилися змагання з кінного спорту в області Відкрита першість. Спортсмени нашого КСК «Торнадо» приймали активну участь і зайняли почесні місця у змаганні.Змагання складалося з двох видів маршрутів.

Першого дня змагання проводилися по маршруту «Швидкісний на чистоту і жвавість». Пари було розділено на три маршрути. У першому маршруті до 90 см. взяли участь 8 пар. Переможцем в цьому маршруті став Панькуш Іван на жеребці Торнадо (час – 67,5). Друге місце отримала Кретова Олена на коні Цезар Великий (час – 68,4), а третє – Костик Дмитро на жеребці Корвет (69,5).

RivneНа маршруті №2 до 105 см. змагалися 5 пар. Перше місце здобула Кретова Олена на коні Цезар Великий (час – 66,9), друге – Шевцов Володимир на коні Акорд (час – 69,5), а третє – Косик Денис на коні Граф Ефе (час – 78,4).
На маршруті №3 до 115 см. взяли участь у змаганні 5 пар. Почесне перше місце отримала знову ж Кретова Олена на коні Корсар (час – 60,5), за нею йшов Косик Денис на коні Ніка (час – 65,4), Третє місце посів Бондаренко Валерій на коні Валента (час – 64,8).

Наступного дня було проведено три маршрути «З перестрибуванням». В першому маршруті до 100 см. брали участь дев’ять пар. Першість у змаганні отримала Кретова Олена на коні Цезар Великий (час – 60,6), друге місце зайняв Шевцов Володимир на коні Акорд (час – 58,1), третє – Костик Дмитро на коні Корвет (час – 61,0) і відповідно четверте місце дісталося Шевцову Володимиру на коні Олівендер (час – 62,9).

На маршруті №2 до 110 см. змагалися 4 пари. Косик Денис на коні Граф Ефе зайняв перше місце з результатами: час – 62,5, час перестрибування – 32,4. За ним слідував Бондаренко Валерій на коні Баскак (час – 65,9, час перестрибування – 24,4), третє місце дісталося знову ж Косику Денису, але вже на коні Атлантік (час – 66,4) і четверте місце посів Дериконь Олександр на коні Ленокс Пан (час – 80,9).

Основний маршрут №3 до 120 см. Знову ж 4 пари брали участь. Найкращі результати показала Кретова Олена на коні Корсар (час – 57,5), друге місце отримав Косик Денис на коні Фіделіо (час – 61,8), третє – дісталося Бондаренку Валерію на коні Валента (час – 65,4) і четверте Косику Денису на коні Ніка (час – 79,3).

Проведені змагання були надзвичайно захоплюючі і принесли нашому кінно-спортивному комплексу значні перемоги.

Rivne

Відкритий чемпіонат Львівської області

День за днем кінний спорт набуває великої популярності на Заході України. Львівський іподром – єдиний в Україні, який спеціалізується на проведенні випробувань коней верхових порід. Щорічно тут проводяться кінноспортивні змагання , в яких приймають участь найкращі скакуни України.

З 20 – 23 лютого 2013 р. на Львівському іподромі проводився «Відкритий чемпіонат Львівської області з кінного спорту», в якому взяли участь спортсмени КСК «Торнадо». Протягом трьох днів вони активно боролися за перемогу і всі зусилля були витрачені не на марно. Вони вибороли 3 перших місця.

Змагання складалося з трьох маршрутів. У першому маршруті до 80 см. Шевцов Володимир, вправно їдучи верхи на жеребці Олівендер здобув перше місце.

На маршруті № 2 до 90 см. знову ж таки отримав перемогу – І місце, Володимир Шевцов, але вже на коні Акорд.

Успішним для наших спортсменів виявився і маршрут №3 до 110 см. Кретова Олена на коні Корсар показала відмінні результати у їзді верхи і була нагороджена першим місцем у змаганні.

Додому спортсмени привезли не тільки медалі, цінні призи й грамоти, але й незабутні враження і приємні миті збережені на фото.

Цікаво… Верхова їзда: відпочинок чи лікування?

Споконвіку коня вважають символом енергії і сили, пристрастей та інстинктів, а також вірності та відданості. З образом коня постає перед нами сива давнина – доба козацтва, відгукується боротьба за свободу, порив до волі. Скільки років проминуло з того часу, а кінь все ж залишається незамінним другом людини.

Часто письменники уособлюють саме в цих тваринах дух людини, а то й цілого народу. Разом з тим, як здається на перший погляд, завжди сумні очі коня випромінюють інтелект та мудрість.

Своєї невмирущої слави та гордості не втратила ця тварина і сьогодні, а навпаки досягла ще більшого значення в нашому житті. Швидкими темпами розвивається верхова їзда та кінний спорт, які є не тільки видами відпочинку, але й способом лікування.

Метод лікувальної верхової їзди – іпотерапія – став одним з найефективніших в усьому світі. Ще з Античних часів було відомо про користь верхової їзди для відновлення хворих і поранених. Гіппократ стверджував, що поранені і хворі одужують швидше, якщо їздять верхи. Він же відзначав, що, окрім загальнозміцнювального ефекту, спостерігається і психологічний ефект занять верховою їздою. Він радив їздити верхи меланхолікам, оскільки це звільняє людину від «темних думок» і викликає «думки веселі і ясні».

Відомо, що позитивний ефект верхової їзди заснований на комплексній дії на організм людини. Температура коня в середньому на 1.5 градуса вище, ніж у людини, а у працюючої тварини і того більше, тому навіть кінь, що спокійно йде, розігріває і масажує м’язами спини, що перебувають в контакті із м’язами вершника, що значно покращує кровообіг. Крім того, навіть при спокійному кроці тіло людини змушене як би слідувати за рухами коня, таким чином здійснюється низка пасивних рухів в суглобах і хребті, м’язи працюють навіть без особливих зусиль з боку людини. Саме на цьому ефекті засновано лікування верховою їздою хворих із неврологічною симптоматикою, дітей із ДЦП.

Лікувальна верхова їзда в першу чергу показана інвалідам з травмами кінцівок і хребта, при частковому або повному паралічі ніг, атрофії м’язів, а також тим, хто страждає викривленням хребта і порушенням постави. Як загально лікувальна процедура верхова їзда може застосовуватися при реабілітації хворих, які перенесли важкі кардіологічні і легеневі захворювання, і при вегето-судинній дистонії.

Отож, виявляється верхова їзда – це не тільки захоплення чи приємний відпочинок. Як говорить українське прислів’я: «Одним пострілом двох зайців вбити» – і відпочити, покатавшись на конику можна, і водночас користь для здоров’я отримати.

Новий 2013

Прийміть сердечні вітання з наступаючими Новим Роком та Різдвом Христовим! Напередодні новорічних свят хочемо побажати, щоб з останніми хвилинами Старого року Вас покинули турботи та негаразди, а Новий – 2013 рік був щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги.

Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословенням, а очі світяться щастям. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії! Нехай прекрасні зимові свята принесуть мир, спокій і злагоду, впевненість у майбутньому. Зичимо Вам міцного здоров’я, успіхів, родинного щастя, достатку і благополуччя! Бажаємо гарного настрою і любові, нехай у Вашому житті панують гармонія та удача!

З повагою «КСК Торнадо»

День села

5 серпня у селі Переволока відбувалося святкування «Дня села». З усіх навколишніх сіл з’їхалися до своїх батьків їхні доньки і сини. Виконувались різноманітні пісні, декламували вірші, представляли свої таночки навіть наймолодші жителі села, вітали один одного і просто веселилися гостинні переволоччани.

Ізюминкою свята став показовий виступ кінно-спортивного комплексу „Торнадо“. Коні – Корсар і Олівендер (неодноразові призери змагань за кордоном і в країнах СНД) подолали перешкоди висотою 1 метр. Жителі і гості села були приємно вражені майстерністю скакунів.